مصرف بیش از حد نمک یا در واقع سدیم، فشارخون را افزایش میدهد که در نتیجه خطر حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی افزایش مییابد. رژیم غذایی سرشار از نمک با شرایط دیگری مانند مشکلات کلیوی، سنگهای کلیوی، سرطان معده، برخی سردردها، احتباس مایعات و پوکیاستخوان نیز مرتبط است. تخمین زده میشود که مصرف بیش از حد نمک در سراسر جهان باعث حدود سه میلیون مرگ در هر سال میشود.
وقتی نمک را منحصر می کنید به (Na و Cl) فقط دو عنصر سدیم و کلر! باید هم شاهد عواقب افزایش سدیم در بدن باشیم. چرا که پتاسیم مورد نیاز بدن، معمولا در غذاهایی است که به ندرت مصرف می شوند و معمولا گران تر از نمک هستند. و کلر موجود در نمک های تصفیه شده باعث مسمومیت های تنفسی، ریوی و ریفلکس های گوارشی می شود.
حال آنکه مصرف نمک کامل دریا و یا سنگ نمک معدنی با داشتن انواع و اقسام عناصر و فلزات مفید و ترکیباتی از جمله سدیم، پتاسیم، آهن، روی، منگنز، مس، و.... از قدیم الایام به وفور در غذاها و سر سفره استفاده میشده.
مصرف نمک کامل، رطوبت و بلغم اضافی بدن را از بین می برد و با کشتن عفونت ها و میکروب های مضر، سلامتی را برای افراد به ارمفان می آورد!